Skip to content

Aiki En Centar

djeluje od 2010. godine kada su ga pokrenuli bračni par Ranko i Maja Čerić u želji da obogate lokalnu zajednicu sa znanjem i vještinama koje su godinama prikupljali.

Prvo pokreću Aikido grupu za odrasle, a potom i za djecu školskog i predškolskog uzrasta. Kao roditelji prepoznaju važnost rada sa djecom i mladima, pa svu energiju posvećuju podučavanju nenasilnih metoda rješavanja sukoba mladima, te spretnosti i radu u grupi djeci iz predškolskih i školskih grupa.

U svrhu unaprijeđenja mogućnosti za djecu i mlade u lokalnoj zajednici udruga provodi projekte “Tradicijom protiv nasilja” u partnerstvu sa lokalnim školama, te “Aktivno u jednakosti” u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb grada Zagreba. Projekti su sufinancirani od Grada Zagreba.

Voditelji Centra kroz brojne edukacije proširuju svoja znanja i vještine kako bi cjelovitije mogli doprinijeti razvoju lokalne zajednice, te pored Aikido treninga provode brojne Embodiment radionice i individualne coachinge.

U Aiki En Centru vjerujemo da je skladan život nadohvat ruke svima. Pridružite nam se na ovom transformativnom putovanju na kojem ćete otkriti duboku vezu između tijela, uma i duha. Istražite našu raznoliku ponudu programa i radionica, koje vode iskusni praktičari i posvećeni instruktori, i već danas započnite svoj put prema uravnoteženijem i ispunjenijem životu.

Voditelji:

Ranko Čerić

Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2002. godine.

Kroz 25 god bavljenja Aikidom, preusmjerio je svoju ljubav prema estetici u ljubav prema kvalitetnom i funkcionalnom pokretu i odnosu tijela, uma i emocije (embodiment).

Danas je nositelj crnog pojasa Aikido 4. Dan, te nakon završene dvogodišnje edukacije u Italiji prvi hrvatski Master instruktor za Takemusu Aikido.

U želji za podizanjem kvalitete rada kontinuirano se educira u području rada sa tijelom, umom i emocijama:

  • Funkcionalni pokret by Centar Miketa 2013.
  • Groundforce method 2014.
  • Strong first Kettlebell certification 2014.
  • Systema 2016.
  • Empower the child 2017.
  • Efficient Training Method Kettlebell Level 1 certifikacija 2017.
  • Foundations of Embodiment Coaching 2020.
  • Certification of Embodiment Coaching 2021.
  • Trauma Coaching Certification 2022.

Osim Aikido treninga vodi Embodiment radionice i individualne coachinge.

Intervju na portalu Profightstore >>

Maja Pušić-Čerić

Diplomirala je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu i pedagošku naobrazbu na Pedagoškoj akademiji.
Usporedo sa radom u školi i izlaganjem radova u zagrebačkim galerijama, trenira Aikido i zajedno sa suprugom pomaže u svom tadašnjem matičnom klubu organizirajući dječje treninge i radionice. Nakon toga slijedi otvaranje nekoliko dječjih grupa po zagrebačkim vrtićima, u skladu s Majinim pedagoškim pozivom.

Majin život, a i likovni izričaj uvelike je inspiran Japanom i općenito Istokom pa je učila kaligrafiju kod majstora Ming Sheng Pi i Ive Valentić završivši edukaciju za učitelja kaligrafije.

Nakon dvogodišnjeg osposobljavanja za trenere Aikidoa u talijanskom Solferinu, u organiziaciji Takemusu Aikido saveza Italije, zajedno sa suprugom, odlučuje svoju kreativnost realizirati u okviru vlastite organizacije koja se bavi promicanjem skladnog življenja – Aiki en centra.

Nositeljica je Aikido crnog pojasa 4. Dan.
U svrhu poboljšalja rada udruge polazi brojne međunarodne edukacije za rad sa djecom i mladima.

Zašto upisati dijete na borilačke vještine? – portal Dječja posla

Članak o instruktorici Maji – portal Women in Adria

Vodi Aikido treninge i Embodiment radionice usmjerene na rješavanje burnout problema.