Aiki En Facebook Aiki En Youtube Aiki En kontakt mail Aiki En kontakt telefon
Aiki En centar

Tradicijom protiv nasilja

U vrijeme kada sve češće slušamo o nasilju među djecom u školama, izuzetno je važno odgajati djecu koja će u svoju okolinu unositi harmoniju i razumijevanje i koja će se znati nositi sa nasilnim pojedincima.

Kako je važan čimbenik u procesu međuvršnjačkog nasilja i bullyinga žrtvino pomanjkanje samopouzdanja i vjere u svoje sposobnosti, jačanjem tih kvaliteta dijete prestaje biti žrtva vršnjačkog nasilja i bullyinga.

Japanska borilačka tradicija pruža mehanizme za kreativno i nenasilno rješavanje konfliktnih situacija. Kroz proučavanje fizičkih aspekata rješavanja konfliktnih situacija, polaznicima se ukazuje na analogije korištenja istih mehanizama u slučajevima psiholoških i verbalnih konflikata.

Obzirom da je psihofizička nauravnoteženost sudionika (bijes, strah, mržnja..) važan faktor pri razvoju konflikta tehnike rješavanja su primarno usmjerene na ponovno uspostavljanje psihološke uravnoteženosti žrtve konflikta kako bi mogla deeskalirati situaciju i vratiti agresivnu osobu u stanje ravnoteže te time riješiti konflikt.

Ovaj proces osvještava razumijevanje da je agresivni pojedinac u trenutku konflikta sam psihički neuravnotežen (pod utjecajem bijesa, straha, ljutnje, ...) i da je za rješavanje konflikta važno da ga vratimo u stanje psihičke uravnoteženosti.

Kroz izučavanje borilačke tradicije razvija se pažnja za sigurnost partnera što osvješčuje razumijevanje da je za trajno rješavanje konflikta važno da svi sudionici iz konflikta izađu uravnoteženi, nepovrijeđeni i bez osjećaja da su "izgubili".

plakat >>

brošura >>

Projekt "Tradicijom protiv nasilja" sufinancira Grad Zagreb a provodi Aiki En udruga za promicanje skladnog življenja.

POSJETITE NAS

Aiki En centar

Trdice 4a

Zagreb

(ulaz sa Konzumovog parkinga)

 

kontakt

+385 95 9031 625

RASPORED

ponedjeljak

19:00 - 20:00 školarci Matsuri

21:00 - 22:30 Systema

 

utorak

20:05 - 21:30 Aikido odrasli

 

srijeda

19:00 - 20:00 školarci Matsuri

21:00 - 22:30 Systema

 

četvrtak

20:00 - 21:30 Aikido odrasli

 

subota

11:00 - 13:00 Aikido odrasli

 

© Aiki En 2019 ● design: RanDizajn