Aiki En Facebook Aiki En Youtube Aiki En kontakt mail Aiki En kontakt telefon
Aiki En centar

Aiki En centar borilačkih vještina

djeluje od 2010. godine kada su ga pokrenuli bračni par Ranko i Maja Čerić u želji da obogate lokalnu zajednicu sa znanjem i vještinama koje su godinama prikupljali.

Prvo pokreću Aikido grupu za odrasle, a potom i za djecu školskog i predškolskog uzrasta. Kao roditelji prepoznaju važnost rada sa djecom i mladima, pa svu energiju posvećuju podučavanju nenasilnih metoda rješavanja sukoba mladima, te spretnosti i radu u grupi djeci iz predškolskih i školskih grupa.

Nakon učenja kod brojnih majstora, Ranko u jesen 2015. godine pokreće grupu za izučavanje ruskih i kozačkih tradicija borbe pod imenom Systema.

 

Ranko Čerić

je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2002. godine, u sklopu studija provevši jedan semestar na Američkom sveučilištu Indiana University of Pensilvania.

Kroz 20 god bavljenja Aikidom, preusmjerio je svoju ljubav prema estetici u ljubav prema kvalitetnom i funkcionalnom pokretu.

Danas je nositelj 4. Dana Takemusu Akidoa, te nakon završene dvogodišnje edukacije u Italiji prvi hrvatski Master instruktor za Takemusu Aikido.

U želji za otvaranjem, a kasnije za podizanjem na još višu razinu svog i Majinog Aiki En dojoa, završava razne edukacije koje se tiču tjelesne spreme:

Voditelj je Aikido grupe za odrasle, grupe za izučavanje ruske borilačke vještine Systema, te Empower the Child radionica.

Također vodi individualne treninge, te radi kao osobni instruktor (personal coach).

Intervju na portalu Profightstore >>

Maja Čerić

je završila Akademiju likovnih umjetnosti i Pedagošku akademiju u Zagrebu.
Usporedo sa radom u školi i izlaganjem radova u zagrebačkim galerijama, trenira Aikido i zajedno sa suprugom pomaže u svom tadašnjem matičnom klubu organizirajući dječje treninge i radionice. Nakon toga slijedi otvaranje nekoliko dječjih grupa po zagrebačkim vrtićima, u skladu s Majinim pedagoškim pozivom.

Majin život, a i likovni izričaj je uvelike inspiran Japanom i općenito Istokom pa je učila kaligrafiju kod majstora Ming Sheng Pi i Ive Valentić završivši edukaciju za učitelja kaligrafije.

Nakon dvogodišnjeg osposobljavanja za trenere Aikidoa u talijanskom Solferinu, u organiziaciji Takemusu Aikido saveza Italije, zajedno sa suprugom, odlučuje svoju kreativnost realizirati u okviru vlastite organizacije koja se bavi promicanjem skladnog življenja - Aiki en centra.

Voditelj je predškolske i školske Aikido grupe, te pomoćni instruktor u odrasloj grupi.
Nositeljica je Takemusu Aikido crnog pojasa 3. Dan.
U svrhu poboljšalja rada udruge polazi brojne edukacije za rad sa djecom i mladima.

Zašto upisati dijete na borilačke vještine? - portal Dječja posla

Članak o instruktorici Maji - portal Women in Adria

POSJETITE NAS

Aiki En centar

Trdice 4a

Zagreb

(ulaz sa Konzumovog parkinga)

 

kontakt

+385 95 9031 625

RASPORED

ponedjeljak

19:00 - 20:00 školarci Matsuri

21:00 - 22:30 Systema

 

utorak

20:05 - 21:30 Aikido odrasli

 

srijeda

19:00 - 20:00 školarci Matsuri

21:00 - 22:30 Systema

 

četvrtak

20:00 - 21:30 Aikido odrasli

 

subota

11:00 - 13:00 Aikido odrasli

 

© Aiki En 2019 ● design: RanDizajn