AIKIDO KLUB AIKI EN

ŠKOLA BORILAČKIH VJEŠTINA

IWAMA TAKEMUSU AIKIDO

Istočno sunce

Uz Svjetski dan kulturne različitosti i u sklopu tjedna “Hrvatska volontira”, u četvrtak 21.05.2015. smo u OŠ grofa Janka Draškovića održali manifestaciju Istočno sunce na zapadu grada - dan dalekoistočne kulture i umjetnosti.

Istočno sunce na zapadu grada

Manifestacija se održala uz svesrdnu pomoć partnera: Volonterskog centra Zagreb, Konfucijevog instituta Zagreb, Hrvatskog Origami društva, Hrvatske igo udruge, Taiji Dong škole iz Zagreba, te OŠ grofa J. Draškovića.

Istočno sunce na zapadu grada

Radionice na ovoj manifestaciji obuhvatile su najvažnije aspekte dalekoistočne kulture i umjetnosti kao što su kineska kaligrafija, umjetnost presavijanja papira Origami, strateška igra Go, borilačke vještine Tai Chi i Aikido, a posebnu pažnju privuklo je geografsko predavanje o Tajvanu koje je održao tajnik Hrvatskog geografskog društva dr.sc. Marin Cvitanović. Veliku popularnost uživale su i dvije kineske lektorice iz Konfucijevog instituta koje su prisutnima ispisivale imena na kineskom.

Sve radionice su bile besplatne i ulaz je bio slobodan za sve uzraste.

Istočno sunce na zapadu grada

Volonterska akcija “Istočno Sunce” održala se u tjednu “Hrvatska volontira” gdje se na nacionalnom nivou obilježio ogroman značaj volontiranja za razvoj civilnog društva, u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i gdje se takav doprinos cijeni i vrednuje.

Istočno sunce na zapadu grada

Također, osim važnosti volontiranja, cilj ove akcije bilo je isticanje važnosti razumijevanja i prihvaćanja raznolikosti u svakodnevnom životu lokalne zajednice i njenih stanovnika u svrhu podizanja svijesti i tolerancije, te smanjivanja i suzbijanja međuvršnjačkog nasilja.

Unatoč kiši u radionicama je sudjelovalo dvjestotinjak posjetitelja svih generacija i “Istočno sunce” je zaista obasjalo zapadni dio grada.

više fotografija >>