AIKIDO KLUB AIKI EN

ŠKOLA BORILAČKIH VJEŠTINA

IWAMA TAKEMUSU AIKIDO

Paolo Corallini Sensei djeluje kao predsjednik organizacije Takemusu Aikido Italia te je ujedno najviši predstavnik Takemusu Aikido-a u Italiji. Od rane je mladosti bio zainteresiran za borilačke vještine, te u 18-toj godini započinje trenirati Ju-Jitsu, nakon čega se ubrzo upoznaje s vještinom čiji je razvoj tada u Italiji bio tek u začetku, vještinom koja će mu promijeniti život – Aikidom.

Od ranih sedamdesetih, Corallini je učio Aikido pod Motokage Kawamukai Senseijem koji mu je dodijelio 1. dan 1977. godine. Dvije godine kasnije, Kobajashi Sensei mu dodjeljuje 2. dan. Corallini također započinje posjećivati francuske Aikido škole gdje upoznaje Andrei Nocquet Senseia (izravnog učenika Osnivača i predsjednika Aikido-a Europske Unije). Nocquet Sensei je Paolo Coralliniju dodijelio 3. dan 1981. i 4. dan 1984. godine, te ga imenovao predsjednikom i tehničkim direktorom talijanske Aikido Unije (odjel Europske Aikido Unije u Italiji). Paolo Corallini je iste godine napisao svoju prvu knjigu o Aikido-u, prisustvovao mnogim seminarima koje su vodili vodeći japanski Sensei poput Tamure, Toheia, Yamade, Saotomea i Chibe.

S velikom željom da upozna Morihiro Saito Sensei-a i posjeti dojo gdje je Osnivač začeo i osmislio Aikido, Coralini je 1984. godine otputovao u Iwamu (prefektura Ibaraki, oko 90 km udaljena od Tokija). Tamo se po prvi puta susreo s Morihiro Saito Sensei-em te je u Iwama dojou direktno od njega učio tehnike koje su bile prezentirane i podučavane sukladno tradicionalnoj metodi Osnivača. Od tog je trenutka Corallini odlučio da će Morihiro Saito biti njegov jedini Sensei te je postao njegov odani deshi (učenik). U veljači 1985. Saito Sensei je prihvatio poziv Corallinija da vodi Iwama Ryu (Takemusu) Aikido seminar u Italiji. To je ujedno bio i prvi posjet Saito Senseia Središnjoj Europi. Od tada je Saito Sensei svake godine bio pozivan u Italiju da vodi Aikido seminare. U tom je periodu Corallini posjetio Japan osamnaest puta kako bi kao uchi deshi trenirao sa Saito Senseiem.

Godine 1985. Corallini Sensei je osnovao TAKEMUSU AIKIDO ASSOCIATION ITALY – zajednicu Aikidoka s crnim pojasom koji treniraju isključivo pod vodstvom Saito Senseia. Od 1984. godine Paolo Corallini je slijedio svog Senseia na mnogim putovanjima kao njegov odani učenik, te širio Iwama Ryu Aikido po Europi i svijetu. Godine 1988. dodijeljen mu je 5. dan, Buki Waza Mokuroku kao i dozvola da dodjeljuje Iwama Ryu Tai-Jutsu, Buki Waza i Aikikai dan u ime Saito Senseia. Također mu je dodijeljeno mjesto predstavnika Saito Senseia u Južnoj i Središnjoj Europi. U ožujku 1993. godine, Saito Sensei je dodijelio Corallini Senseiu 6. dan i Shihan titulu, a 2001. godine 7. dan.

Corallini Sensei redovito vodi brojne seminare u Italiji kao i zemljama poput Njemačke, Austrije, Švicarske, Hrvatske, Škotske, Engleske, Bugarske, Francuske, Portugala i Južne Afrike. Proteklih pet godina, Corallini je na funkciji nacionalnog tehničkog direktora F.I.L.P.J.K.-a (C. O. N. I.) Za Nacionalnu federaciju napisao je knjige Aikido Iwama Ryu 1998. i Iwama Ryu Aikido 1999. godine, objavljene za izdavača Sperling & Kupfer. Corallini Sensei blisko surađuje s Aikikai Hombu dojo-om u Tokiju i uživa puno povjerenje Trećeg Doshu-a, unuka Osnivača Aikido-a, Moriteru Ueshiba-e.

U siječnju 2011. godine Paolo Corallini Sensei službeno je primio 7. Dan Aikikai od Aikido Doshu-a Ueshiba Moriteru-a.